eerste communie 2016 eerste communie 2016 eerste communie 2016

Eerste communie

Ik ben het levende brood

In 2020 zijn de eerstecommunievieringen in onze kerk op
zondag 10 mei (vooral scholen centrum) om 11 uur
en zondag 17 mei (vooral scholen Achterbos) om 11 uur
Ouders kiezen vrij bij welke viering men wil aansluiten.
Inschrijven voor de vieringen in 2020 kan pas na september 2019

Deze viering is een belangrijke stap in de geloofsopvoeding van jonge kinderen en in de kerkelijke beleving van het gezin. De ouders van deze kinderen geven hiermee aan dat zij hun kind voortaan ten volle aan de eucharistieviering willen laten deelnemen en dat zij hun kind hiervoor voldoende met het verhaal van Jezus hebben vertrouwd gemaakt. Om aan deze viering deel te nemen, moeten de kinderen natuurlijk wel de lessen rooms-katholieke godsdienst in de lagere school volgen.
Vanuit de parochie vormen wij telkens een werkgroep om deze viering en de voorbereiding in goede banen te leiden. Als voorbereiding bieden wij namelijk heel vrijblijvend vier samenkomsten aan waarin wij blijven stilstaan bij de diepere beleving van deze viering. De eerste avond is enkel voor de ouders, de drie volgende zijn voor de communicanten en hun ouders bedoeld.
We hopen steeds dat er enkele ouders van de communicanten zich aangesproken voelen om deel uit te maken van de werkgroep.

Inschrijven voor eerste communie

We vragen je om vooraf je communicant in te schrijven voor één van de vieringen.
We ontvangen je hiervoor graag in pastoraal huis 'de dekenij', het secretariaat van onze pastorale eenheid, Graaf de Broquevillestraat 2, vanaf november 2019. De data worden later bekend gemaakt.

Doopsel voor kinderen uit de lagere school 2019

We organiseren in het voorjaar een aangepaste doopviering voor kinderen uit de lagere school. Meestal is het verlangen naar de viering van de eerste communie de aanleiding om deze stap te zetten. In 2019 is doopviering voor deze kinderen op zondag 17 maart om 13.30 uur in de Sint-Pieter en Pauwelkerk van Mol. We verwachten de ouders voordien op de gezamenlijke voorbereidingsavond donderdag 26 februari. Vrijdagavond 15 maart organiseren wij van 17 tot 19 uur een catechese voor zowel de ouders als de dopelingen.
Families die bij deze doopviering willen aansluiten, nemen hiervoor best tijdig contact op met de verantwoordelijke voor deze activiteit via 0479 64 31 81.

Contact

Verantwoordelijke:

Norbert Wauters
Markt 2
2400 Mol
014 31 27 29
norbert.wauters@skynet.be