foto kerk sspp foto kerk SSPP foto kerk SSPP

Open Kerk

Verheugd was ik toen ik hoorde: ''Wij gaan naar het huis van de Heer!''

Op geregelde tijdstippen kunnen we dankzij een hele groep vrijwilligers opendeur houden in onze kerk. We merken telkens dat we talrijke bezoekers mogen begroeten die de schoonheid van onze kerk weten te waarderen.

Sinds 2009 zijn wij lid van Open kerken. Via deze link kan je ons bezoeken op de website van deze organisatie.

Zomer

Tijdens de zomermaanden juli en augustus zetten we de deuren van onze kerk open op dinsdag en tijdens het weekend.
Op dinsdag en zaterdag kan u onze kerk bezoeken van 10 uur tot 17 uur.
Op zaterdag is er om 17 uur een eucharistieviering.
Aansluitend bij de eucharistieviering om 11 uur blijven op zondag de deuren van onze kerk geopend tot 17 uur.

Zomertentoonstelling “Dicht bij jou”
Dit jaar exposeren Ineke Van Geemen en Joop Mijsbergen. Deze twee kunstenaars halen, ieder op hun eigen manier, inspiratie uit de Bijbel. Het centrale thema in het religieus werk van Joop Mijsbergen is ‘de storm op het meer’. Het evangelieverhaal beschrijft hoe Jezus weer rust brengt bij de leerlingen in de boot terwijl de wind gaat liggen. De meeste beelden van Ineke Van Geemen verwijzen naar engelen. In de bijbel zijn dit figuren die op een bijzondere manier Gods nabijheid vertolken. Het oeuvre van beide kunstenaars roept Gods of Jezus’ nabijheid op die ons rust en vrede brengt.

Ineke van Geemen-Reuling werd in 1967 geboren te Didam (Gemeente Montferland).
foto van Ineke Van Geemen werk van Ineke Van Geemen

Ze volgde een opleiding Handvaardigheid en Textiele Werkvormen aan de Hogeschool Midden Nederland te Utrecht en studeerde aan de Kunstacademie te Arnhem.

In haar werk maakt ze niet alledaagse kunst vanuit haar gevoel en intuïtie. Ze werkt met verschillende materialen en met acrylverf. Het gaat hierbij om zowel 2-dimensionaal werk als ook ruimtelijk werk met vaak een diepere emotionele, symbolische en ook spirituele betekenis, ofwel “Kunst met gevoel.”
Ze maakt voornamelijk abstracte kunst om de kijker te boeien en tot nadenken te bewegen. Ze is voortdurend op zoek naar een spanningsveld tussen abstractie en realisme.
Ook houdt ze ervan om met uiteenlopende materialen en technieken te werken. Dat zorgt voor een eigen persoonlijke uitstraling in haar werk.

Ineke van Geemen-Reuling
inekeemail@gmail.com
Telefoon 06 16254181
www.inekevangeemen.comJoop Mijsbergen is geboren en getogen in Bergen op Zoom.
foto van Joop Mijsbergen werk van Joop Mijsbergen
Hij studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en het Nationaal Hoger Instituut voor Schone Kunsten in Antwerpen (1953-1960). Vanaf 1979 leidt hij een privé-school voor tekenen en schilderen.

De kunstenaar werkt in figuratieve zin met zowel olie-, acryl- als waterverf en bestrijkt daarmee een breed gamma aan onderwerpen: landschap, marine, stilleven, portret, mens en dier… Hij betracht steeds een evenwicht te vinden tussen de thematische aanleiding en de karakteristieke uitdrukkingsmogelijkheden van het materiaal.
Wij tonen van hem een tiental religieuze werken.

Drijvend op zijn visueel geheugen kunnen geziene beelden uit zijn fantasie of uit het dagelijkse leven, meteen of soms nog na jaren, als een echo van emotie kleur en vorm aannemen, die de "herkenning" van het geziene voor de toeschouwer mogelijk maakt.
Elk werkstuk is het resultaat van een niet aflatend zoeken naar evenwicht tussen vorm en inhoud, en tussen abstractie en figuratie, met geen andere boodschap dan de toeschouwer een spannend en/of boeiend visueel avontuur mee te laten beleven.

Joop Mijsbergen exposeerde sinds 1959 vele malen in binnen- en buitenland.

Joop Mijsbergen
Kerkstraat 16
4611 NV Bergen op Zoom
Telefoon 0164211520
Mobiel 0648757220
www.joopmijsbergen.nl


In het weekeinde van 3 en 4 augustus werken we mee aan de creatieve kunsthappening Mon Mol Martre, georganiseerd door de gemeentelijke dienst voor toerisme van de gemeente Mol.

De Sint-Pieter en Pauwelkerk is gelegen aan de Markt in het centrum van Mol.
Info: Norbert Wauters, Markt 2, 2400 Mol,
tel. 014 31 27 29,
norbert.wauters@skynet.be.Kersttijd

In de kersttijd is onze kerk elke dag van 10 tot 17 uur geopend van 26 december tot en met de eerste zondag van januari, behalve op 1 januari.